Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


    
 

Ti már biztosan ismeritek Hello Kitty-t! Mert most róla fog szólni a mese. Tehát Kittyéknél éppen karácsony volt. Szépen havazott. Hohó, a két gyermek cica, Kitty és Mimmy már nagyon lelkes!

 - Kis karácsony, nagy karácsony! Ki sült-e már a kalácsom? Ha ki sült már ide véle! Had egyem meg melegébe! ? énekelgettek lelkesen a macska kölykök.

 - Anyu! Mikor kapjuk meg az ajándékokat? ? kérdi Mimmy az anyjától.
 - Igen! Mikor kapjuk meg? ? helyesel Kitty is.
 - Mindjárt szívecskéim, csak megvárjuk, hogy a vendégek is ideérjenek. ? válaszol az anya cica.
 - De hát miért kell megvárni Daniel családját? ? türelmetlenkedik Mimmy.
 - Hát, felőlem! De akkor nem kapjátok meg Márta néni süteményit! ? szól az anya.
 - Nem, anyu várj! Danieléket megvárhatjuk! ? nyugtázza Kitty
 - De ne már! ? türelmetlenkedik a sárga masnis cica.
 - DE IGEN! Megvárjuk Danieléket! ? jelenti ki Hello Kitty.
 - Ez olyan igazságtalan! ? állapítja meg Mimmy. Ekkor a csengő hirtelen ezt a hangot hallatta: Csling- csing! Csling- csing!
 - Ez az! Megjött Daniel! Végre megkapjuk az ajándékainkat! ? lelkendezett Mimmy
 - Jó estét! Kerüljenek beljebb! ? üdvözli az apa macska a vendégeket.
 - Jó estét! Ó, hát de megnőttél Daniel! ? köszönti Danielt a mama.
 - Jó estét Mary néni! ? mondja Daniel.
 - SZIA DANIEL! ? kiált már messziről Kitty
 - Szia Kitty! ? válaszol Daniel.
 - Szóval jöttél velünk ünnepelni a karácsonyt! ? kezdi el ismét Hello Kitty ? Kérsz egy kis mézeskalácsot?

 - Persze kérek! ? válaszol Daniel. Kitty elvezette a sütikhez. Volt ott minden! Rétes, briós, bejgli, kalács, és még hókifli is.  Azonban Daniel mégis a mézeskalácsot vette el, mert nem tudta, hogy a többiből vehet-e, meg azokból meg sem kínálták.

 - Nagyon finom ez a mézeskalács! ? ismeri el boldogan. ? Mi is hoztunk ám ajándékba valamit! ? jelenti ki Daniel, majd előhúz egy szép tányér alakú csomagot. Kitty ki is bontotta, majd csalódottan bámulta. És vajon mi volt benne? Hát egy tányér keksz!

 - Kösz Daniel. ? szól elkámpicsorodva, majd leteszi az asztalra. Eközben már két újabb dolog is történt. Mimmy is odament Danielékhoz, s köszöntette illően. És megérkezett a többi vendég is. A Kitty család karácsonyi partija el is kezdődött. Kissé unalmas volt, de mikor meghallotta a két gyermek cica, hogy megkaphatják az ajándékokat, nagyon megörültek.

 - Gyerekek! Menjetek be a fürdőszobába, és ne kukucskáljatok! ? kéri a mama cica. Be is mentek. A szülők kitették az ajándékokat. A vendégek is előhúztak egy-egy szépen becsomagolt ajándékot az aktatáskájukból, vagy egy szatyorból. Minden vendég. Beleértve Danielt is. És ő vajon mit adott? Egy általa készített rajzot. Ez a rajz négyelve volt becsomagolva.

 - Rendben! Jöhettek!- kiált a Kitty papa. Ki is jöttek a gyerekek. Csodálkozva látták, hogy mennyi ajándékot kaptak.
 - De sok szép meglepetés! ? csonálkozik el Mimmy
 - Aszta! De sok takaros kis csomag! ? lelkendezik Kitty.

 - Ne csak nézzétek őket! Bontsátok is ki mindet! ? szól Kitty és Mimmy papája. Az ajándékokat ki is bontották. Természetesen a legnagyobbal kezdték. És a kisebbekről már csak letépték a papírokat, s a benne lévőket a kanapéra tették. Eltelt vagy egy három perc, mire az összes ajándék csupaszon állott az asztalon. Azaz, hogy majdnem mindegyik, hiszen még maradt egy ajándék, amit nem bontottak ki.  

 - Kitty! Maradt még egy ajándék, amit nem bontottál ki! ? figyelmeztette a rózsaszín masnis cicát az anyja. Kitty rápillantott az ajándékra. Nagyon pici volt. Ezért is nem törődött vele. És vajon kié volt az ajándék? Hát Daniel rajza volt az!

 - Majd kibontom. ? szólt Kitty, s az asztal alá dobta. Ezt látva Daniel orcáján egy könnycsepp gurult végig. Azt hitte, örül majd meglepetésének Kitty, ehelyett teljesen lebecsülte. Ugyanis Kitty még csak arra gondolt, hogy minél nagyobb legyen. Mikor már a partinak vége lett még Kitty nézegette a könyvecskéjét, amit kapott. Ahogy így nézegeti egyszer csak egy csodálatos gondolata lesz, s máris csodaországban találta magát.

És ott minden olyan csodálatos volt, mint mindig! Ott is karácsony volt. Tele volt az egész hely ajándékokkal. Kitty ahogy észrevett egy nagy csomagot, csak ment és ment az irányába. És ahogy így megy, észrevesz egy mégnagyobb és egy mégnagyobb csomagot. És csak követte a nagyobbnál nagyobb díszdobozokat. És ahogy így megy egyszer csak azon feszi észre magát, hogy eltévedt. És valóban! Egy nagy ajándék labilintusban volt. Minden áron ki akart jutni és haza menni.

 - Jaj, hogyan jussak ki? ? szaladgált elkeseredetten Kitty. De nem tudott ellenállni a kísértésnek. A nagy csomagokat követte.

 - Csoda ország segíts! ? kiabált kétségbeesetten. De a csoda ország haragos volt rá, mivel Danielt megbántotta. És Kitty csak ment, s végül nem tudott tovább menni. Nagyon elkeseredett volt, s haza akart menni.

 - Csoda ország! Kérlek, segíts! Eltévedtem! Segíts! ? kérlelte a varázsvilágot Kitty ? miért büntetsz ezzel? Nem tettem semmi rosszat!

 Szerencsére a csodaország nem volt haragtartó, s mivel a szeretet ünnepe volt, segített Kittynek.
 - Na jó, Kitty! ? szól csodaország hangja ? eltévedtél, azt hiszem
 - Igen eltévedtem. ? sajnálkozott Kitty.
 - És miért is tévedtél el?
 - Nem tudom! Csak mentem, és eltévedtem
 - Biztosan így volt ez? Csak mentél?
 - Igen!
 - És merre is mentél?
 - A csomagok felé                                         
 - Milyen csomagok felé?
 - Imádom a nagy csomagokat, azokat követtem, hátha azok a szép és jóságos nagy ajándékok elvezetnek a kijárathoz.

 - Pontosan ez az! Lebecsülöd a kicsi ajándékokat! Tudod nem az a fontos, hogy mekkora a csomag, hanem, hogy szeretettel adják. És amit tényleg szívből adnak, az többet ér a világ legnagyobb, és legtakarosabb csomagjánál is. Érted már?

 - Értem. De mit tehetnék?
 - Talán kérj bocsánatot azoktól, akiket megbántottál, azzal. Hogy lebecsülted azt az ajándékát, amit szívből adott.
 - DANIEL. ? emlékezett Kitty ? és hogyan jussak ki?

 - Erre magadnak kell rájönnöd, de amúgyis elmondtam a megoldást. ? szól csodaország hangja, majd eltűnt a messziségben. Kitty töprengett egy csöppet, majd meglátott egy szerette által címzett csomagocskát. Ez egy olyan csomag, volt, amit szívből adtak neki. Kitty ahhoz ment, majd azokat követte, amik ugyan nem voltak túl nagyok, de szívből adták neki. És mikor már meglátta a kijáratot, észrevette Daniel csomagját, hiszen ez volt a legkisebb, ugyanakkor a legszerteteljesebb. Kitty végre kijutott! Mikor ezt a kalandot is megélte csodaországban, másnap bocsánatot kért Danieltől, s kiragasztotta a szobája falára Daniel rajzát. S jövő karácsonyon a legkisebb ajándékkal kezdte a kibontást.

Itt a vége!
 
 
 
 

 
http://www.kwy.cn/html/down/kitty/july.gif